#16 Kaltsun kahvit -podcast. Messiah J5 arvio

selective focus photo of brown and silver rosary Photo by Pixabay on Pexels.com

Eero: Hyvät kansalaiset tervetuloa kaltsun podcastin pariin. Tämä jakso sisältää spoilereita Messiah sarjan viidenteen jaksoon, joten kuuntele omalla vastuullasi.

Joni: Katso jaksot ensiksi.

Mirta: Tervetuloa kaltsun kahveille, jotka on sinun puolestasi suodatettu. Kertokaahan, mitkä on fiilikset?

Assi: Hämmentyneet.

Joni: En mä tie, tämmösiä kikkailuja tässä jaksossa. Vähän niin kuin jätettiin roikkumaan taas kaikkea kivaa. Vähän jänniäkin kohtia.

Eero: Mä olin vähän pettynyt. Tässä ei oikein tapahtunut mitään. Mua ärsytti toi, eka luodaan kauhea paine ihan turhaan ja sitten ei tapahtunutkaan mitään.

Kaikkivaltias Jumala

Mirta: Se appiukkohan muuten lisäsi ihan sairaat kierrokset sille, kun sehän sano, että minä en haluaisi olla se ihminen, joka tuottaa näille kaikille pettymyksen ja ihan selkeästi vihjasi että tämä on nyt kaikki pastori sinun vallassasi pettyykö nämä ihmiset vai ei. Selkeästi näki, että silläkin oli kauhean kova paine, että se Almasih alkaisi todistamaan niille ihmisille, että se on oikeasti Jumalan poika ja Kristuksen toinen tuleminen. Ehkä se yritti sillä lintu vertauksella vihjata, että keskityt nyt tähän mitä sä näet ja mitä sä saat.

Assi: Sellaista läsnäolevaa. Elä tässä hetkessä.

Mirta: Teet sen mitä nyt pystyt tekemään, eikä liikaa ottaa paineita siitä, mitä ei voi tajuta.

Joni: Mielenkiinnolla odotan, miten ihmiset reakoi tohon koiran hengiltä päästämiseen. Koska jotkut voi olla sillain, että mitä ihmettä.

Eero: Se koira kohtaus oli kyllä niin koominen.

Mirta: Itseasiassa se oli mun mielestä hyvä se keskustelu, kun se poika itkee, kun se oli just ampunut sen Almashin koiran ja sitten kun se poika sanoo, että sun piti pelastaa se ja sitten Almash sanoo, että ei pitänyt. Tavallaan se hienosti kertoo sitä, että ihmisillä on aina sellaiset odotukset Jumalaan, koska Jumala pystyisi johonkin niin sen pitäisi tehdä se. Se on aika pieni Jumala loppupeleissä, mitä ihmiset silloin miettii. Silloin se Jumala on vähän niin kuin ihmisten sätkynukkena, koska ihminen ajattelee omalla moraalillaan ja käsityksellään. Näin Jumalan pitäisi toimia, koska sillä on valta tehdä se. Jos Jumala olisi sellainen, että mä teen kaiken, mitä noi ihmiset haluaa, niin eihän se sitten olisi enää Jumala, jos se tekisi sillä tavalla.

Mitä katsotaan seuraavaksi?

Aihe karkaa siihen, että mitä kannattaa katsoa seuraavaksi.

Eero: Taas aihe karkas, kun toi jakso oli mun mielestä niin tylsä.

Joni: Tämä oli kyllä vähän täytejakso. Tämä ei oikeasti edistänyt tätä tarinaa kauheasti.

Assi: Tuli sellainen olo vaan, että seuraava.

Keskustelua käydään jälleen jaksossa esiintyvien hahmojen nimistä ja miten ne liittyvät Raamattuun. Tämän perusteella pyritään myös ennustamaan, mitä tulee tapahtumaan. Pohdintaa käydään myös jaksossa esiintyvistä vertauksista, mitä ne merkitsevät ja johtaako ne mihinkään.

Eero: Mä en halua katsoa tätä enää.

Mirta: Äläs nyt. Puolessa välissä ollaan.

Assi: Meinasin just, että kuinka mones tämä on. Viides ja niitä oli kymmenes.

Miten sarja jatkuu?

Joni: Pitäiskö meidän taas lyödä meidän ennustukset seuraavaan jaksoon.

Eero: Ensimmäinen villi veikkaus Eeva ja Amiram lähenee. Se on nyt ihan sata varmaa. Mä pistän siihen vaikka kymmenen euroa pettiin.

Jonilla on jälleen villejä veikkauksia sarjan jatkosta. Mirtalla ei ole mitään ennustuksia. Assi on samoilla linjoilla Jonin kanssa.

Podcast jakso on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Kalliokamarin youtube-kanavalla.