#18 Kaltsun kahvit -podcast. Netflixin Messiah J7-8 arvio

landscape sky water clouds Photo by Raychel Sanner on Pexels.com

Tervetuloa Kaltsun kahveille, jotka on sinun puolestasi suodatettu

Joni: Tässä jaksossa on kaksi jaksoa Messiah sarjaa. On paljon spoilereita. Katso sarjan jaksot ennen kuin kuuntelet tämän.

Eero: Eli seiska ja kasi jaksot ensimmäiseltä kaudella. Ei olla vieläkään Spotifyssa.

Mirta: Ehkä se päivä tulee joskus. No se tulee sitten kun on 300 tykkäystä.

Eero: Pitää mainostaa varmaan vielä!

Mirta: Elikkä me katsottiinkin nyt vaihteen vuoksi kaksi jaksoa putkeen, ja tehdään niistä tämmönen tupla hölötysjakso.

Täytejaksojako?

Mirta: Mitäs mieltä olitte? Sana on vapaa.

Joni: No mää voin aloittaa, mulla on aina nämä terävimmät jutut. Ensimmäinen jakso oli mun mielestä ihan täytejakso! Ehkä vähän päästiin tarinaa eteenpäin. Itseasiassa nämä molemmat taisi olla vähän täytejaksoja.

Eero: Ainakin seiska oli semmoinen, että siinä täytettiin reikiä, mitä aikaisemmin oli syntynyt. Oli myös kaikkea uutta ja eksoottista.

Joni: Taisi olla silleen, että näihin kahteen vikaan jaksoon lykätään ne kaikki loput romppeet. Ja nostettiin kaikki semmoiset jutut, mitä näissä kahdessa vikassa vois tulla esille.

Ammattitaikuri

Mirta: Katsottiin nämä jaksot nyt putkeen, niin mää en ihan kirkkaasti muista välttämättä, että mitkä jutut oli siinä seiska jaksossa ja mitkä kasi jaksossa. Mutta tämä väli, mitä me katsottiin, niin ihan selkeästi alettiin syöttää paljon voimakkaammin sitä mahdollisuutta, että se oikeasti olisikin huijari se Almasih. Sitä veljeä haastateltiin, joka kertoo aika isoja juttuja niiden lapsuudesta ja historiasta. Ne on kasvattanut ammattitaikuri, joka on ollut mestari.

Joni: Mikä se oli, Josef Loistava.

Mirta: Se oli oikeasti hieno se taikatemppu, minkä se teki siinä. Se otti sen yhden kynän ja sitten se vaan teki sellaisen heilautuksen ja vaihtoi yhtäkkiä lyijykynästä kuulakärkikynäksi. Se oli niin hieno, että eihän Eero edes tajunnut sitä!

Joni: Viime jaksossa oli se, että Messias vois olla Antikristus. En yhtään ihmettelisi, että tässä tulisi semmoinen suuri puhallus loppu, että tässä vaan kerrotaan kaikki sen taikatemput, mitä hän on tehnyt. Ja mä oikeastaan jopa haluaisin semmoisen lopun tähän.

Eero: Mä en.

Kirsi: Mutta olen alkanut kääntymään tän huijari-Antikristus-jutun puolelle, koska tossa kasi jakson lopussa tuli se kun se viittasi siihen tulvaan. Edellisessä jaksossa keskustelitte Nooasta. Jumala on luvannut, ettei se enää tuhoa ihmiskuntaa vedenpaisumuksella. Mutta jos se onkin Antikristus, niin sitten se voisikin olla. Kaikki tämmöiset, mitä se on huijannut; vedellä kävely. Tornado ja hiekkamyrsky: hiekkamyrsky saattoi olla ihan vaan sattuma, mutta miten se Tornado homma? Miten se vaan seisoo siinä, kun sillä oli nenän edessä tornado? Mitkä supermagneettikengät sillä oli kun se pysy paikoillaan? Ja mun mormoni-ennustus tuli muuten toteen!

Mirta: Eerolla on ihan sellanen ilme, että et oo yhtään samalla kannalla.

Eero: En todellakaan! Antikristus huijari Teoriassa se olisi niin antiklimaattista, jos yht’äkkiä se olisi vaan silleen: “Olen taikuri”. Ei! Ette te voi kymmenen jaksoa haipata sitä, että tässä on Jeesus, ja sitten viimeiseksi vaan “Tadaa!”. Ei! Toi on vaan niin tyhmää.

Kirsi: Mutta siinähän on koko ajan ollu molemmat mahdollisia. Siinä on koko ajan todisteita että se on oikea ja että se on huijari!

Eero: Tässä koitetaan vaan johdattaa väärälle reitille. Koko taikatemppujuttu on sitä, että teidät saadaan ajattelemaan just tolleen! Te ootte vääräuskoisia sen suhteen.

Joni: Mutta mitä jos se huijaa toisin päin, että se on aitoa.

Mirta: Mitä jos sua on jo huijattu!? Ja sitten selviääkin myöhemmin, että esimerkiksi ne mitä ei pysty nyt selittämään tässä tilanteessa, niin onkin ollut sellaisia, että jos ihminen oikeasti haluaa uskoa jotain ja on nähnyt vähän jotain sinne päin. Selviääkin, että oikeasti vaikka se Jeesus ei seissyt siellä Tornadon edessä, vaan tavallaan se halusi uskoa niin voimakkaasti näihin juttuihin, että jälkikäteen sen mielikuvitus jotenkin muutti sen papin näkökulmaa.

Kirsi: Siitä oli videokuvaa: Ehkä se onkin se kuvakulma siinä kohtaan, mikä näyttää siltä että se tyynnyttää myrskyn.

Kryptistä

Mirta: Mun mielestä oli aivan mahtava näiden jaksojen aikana seurata, montako kertaa Eero huomauttaa siitä, miten ärsyttävän kryptisesti toi vastaa toi Jeesus-tyyppi. Aloin miettiä ihan oikeasti sitä, että se on kuitenkin aika uskottavaa jos miettii oikeasti sitä tekstiä mitä Raamatussa lukee, niin Jeesus oli aika kryptinen. Harvoin se vastasi täysin suoraan sillä tavalla niin kuin tyhjentävästi, että ihminen ymmärtäisi. Yleensä se käänsi vähän sen sillä tavalla, että uskotko sää että tämä on mahdollista ja näin. Nyt ymmärrän, kun olen katsonut tätä Eeron turhautumista tässä parin jakson ajan, miten silloin pari tuhatta vuotta sitten monet ihmiset oli varmaan ihan superturhautuneita siihen Jeesukseen. Ja helposti käänsikin kelkkansa just sen takia, että ei siitä saa mitään irti, kun se ei puhu koskaan mitenkään selvästi.

Eero: Tosta Jeesuksen kryptisyydestä vielä: Jos Joni tulisi kysymään multa, meninkö oikeasti Peugeotini kanssa tosta kalliokamarin töyssystä kahta sataa ja lensinkö, niin sanoisinkin vaan: “uskotko sää?” Enkä muista mitä se vastas sen jälkeen, muistan vaan sen “uskotko sää?” “No mistä mä tiedän mitä sinä tahdot.” Ei voi vaan vastaa suoraan, toi on niin ärsyttävää!

Huijaus vai tuotanto tiimin moka?

Joni: Voiko tässä olla: Jumala on luvannut ettei se tuhoa vedenpaisumuksella, niin jos sen huijauksessa tulikin pieni rako ja se unohti tämmöisen pointin ja sanoo sitä tulvaksi. Mä vaan hiffasin tämän tosi oudosti.

Kirsi: Tämän sarjan kirjoittajat ei ole lukenut Raamattua niin tarkasti, että ne olisi ymmärtänyt siitä Nooan kertomuksista sen, että toista tulvaa ei ole tulossa.

Mirta: Totta! Koska silloin kun me tehtiin näitä ekoja jaksoja. Jonihan monessa kohtaa huomautti siitä, että se voi olla, ettei se tuotantotiimi ole ihan niin tarkka näissä kaikissa yksityiskohdissa. Jotkut voi olla vaan mokia, niin kuin se luoti, mistä me puhuttiin silloin, kun sitä muksua ammuttiin ja se luoti oli ihan ehjä.

Kirsi: Siinäkin voi olla se, että se oli huijaus, se oli lavastettu juttu.

Joni: Niin sitä mietittiinkin siinä sillon, että oliko se huijaus koska se oli ehjä.

Mirta: Vai oliko se vain huolimattomuutta.

Joni: Mutta tässä on nyt tosi paljon semmosia outoja juttuja, sellaisia joita ei uskoisi että Netflix-sarjassa olis huolimattomuuksia. Esimerkiki tällainen luoti tai sitten tulvan unohtaminen. Mun mielestä tää on nyt huijaus-linja on edelleen tosi vahva.

Mikään argumentti ei kaada mun Jeesus- junaa. Mä aion olla tässä niin kauan kunnes toisin todistetaan.

Eero

Joni: Nähdään se kahden jakson päästä. Eeron usko on vahva.

Eero: Kyllä mun usko on vahva. Mää uskon tohon toistaiseks. Ette saa sitten kiusata mua siinä viimeisessä podcastissa, jos mä olen väärässä!

Mirta: Ei kiusata, ei!

Joni: Entä jos tää sarja onkin suuri puhallus 3?

Eero: Nyt menit liian pitkälle taas.

Kakkostuotantokausi

Eero: Tämä sarja kertoo selvästi, niin kuin nimikin sanoo, Messiaasta, jonka takia olen vieläkin ärsyyntynyt, että te ette usko tähän hommaan. Miksi se olisi taikuri? Haluatteko pilata sen kokemuksen katsojalta? Mä ymmärrän kyllä sen. Voihan se huijatakin, mutta toisaalta tämä sarja olisi ihan surkea, koska kaikki epäilee sitä.

Kirsi: Mitä jos se jää kesken kymppijaksossa. Mitä jos se jääkin auki.

Mirta: Se tarkoittaa sitä että, kakkostuottaria odotellessa.

Joni: Niin eniten mä haluaisin sellaisen suuri puhallus lopun tähän, että tässä näytettäisi kaikki sen temput. Sitten mä olisin oikeasti onnellinen.

Mirta: Ja sitten sä olisit oikeassa.

Joni: Mulla on vähän sellainen olo, että tämä olisi tosi tylsä, loppuen lopuksi, jos tämä ei jatkuisi. Tähän kaivataan sellainen lopullinen käänne: Se onkin taikuri.

Eero: Onko se kakkoskausi nyt varmistettu? Mä en viitti googlaa, kun sitten se spoilaa sen lopun.

Mirta: Sillä välin kun Joni etsii tietoa kakkostuotantokaudesta, niin täytyy sanoa että ehkä mun suosikki kohtauksia näissä parissa jaksossa oli se luokkakohtaus, missä se opettaja otti puheeksi, että haluatteko te puhua nyt tästä tilanteesta ja tästä tyypistä. Mä tykkäsin siitä keskustelusta ja etenkin siitä yhdestä opiskelijasta, joka siellä oli ja se sanoi, että se pelkää että se on oikeasti aito. Sitten kun siltä kysyttiin, että mikä siinä pelottaa, että no jos se on aito niin, mitä se tarkoittaa oikeasti meille. Se olisi varmaan aikamoinen prosessi ihmisille pähkäillä sitä, mitä oikeasti tämä tarkoittaa. Me pystyttäisi seuraamaan somen ja muiden kanavien kautta. Pitäisi oikeasti miettiä, että mitä tämä tarkoittaa mulle, koska me kuitenkin tiedetään niin paljon Raamatun kautta.

Joni: Kakkoskaudesta ei ole mitään tietoa. Ja jos olisi niin se alettaisiin vasta 2021 syksyllä tekemään. Eli me jouduttaisiin odottamaan ainakin kaksi vuotta.

Mirta: Tämä on paha tilanne, koska mä tiedän mihin tämä ykköskausi loppuu.

Kirsi: Nyt herää epäilys, että se jää cliffhangeriksi, kun Mirta meni noin vaikeeksi.

Mirta: Ei voi tietää! Minäkin olen illuusioiden mestari.

Neuvostoliittoteori

Eero: Mulla tuli mieleen tästä yliopisto kohtauksesta, kun puhuttiin siitä miten maailma muuttuisi sen jälkeen. Sehän menisi niin, että ihmiset epäilisi, ja sitten jos se olisi aito, niin tavallaan maailma mullistuisi aika paljon ja samalla se vie sulta valinnanvapauden, mikä on periaatteessa kommunismia. Minkä kautta sanon sen, että Almasi on kommunisti.

Kirsi: Neuvostoliittoteoria: Venäläinen vakooja. Sillä oli niitä kontakteja.

Mystinen essee

Joni: Tiiättekö muuten mitä: Tässä ei näytetty näissä kahdessa jaksossa sitä esseetä. Viimeisessä jaksossa se koko essee selittää kaiken, kun ne lukee sen.

Mirta: En tiedä menikö kuinka paljon ohi, mutta musta tuntuu, että me vähän puhuttiin koronaviruksesta keskenämme just samaan aikaan, kun ne meni hakee sitä esseetä sieltä kirjastosta. Mutta sehän ei löytynyt, siellä oli aukko siinä kohtaa.

Kirsi: Ja se Eeva sano sille kirjastonhoitajalle, että aa se ei ookkaan täällä. Ja kirjastonhoitaja sano, että ei mitään hätää, kyllä me se löydetään. Ja Eeva oli silleen “Meidän ei kuulu löytää sitä!”

Mirta: Että jos se Almasih on kryptinen, niin kyllä se Eevakin osaa olla.

Useampia teorioita

Kirsi: Mietin, että kun viimeisestä tuomiosta on puhuttu, niin sitten kun Jeesus tulee toisen kerran, niin siinä kohtaa ei voi enää olla uskomatta siihen. Ei ole epäilyksen varaa siinä kohtaan. Miten mää ymmärrän sen Raamatusta, niin se on niin selkeä, että ei olisi tämmöistä. Nythän tässä on tämä tilanne että: kyllä ei kyllä ei kyllä ei. Se on yksi miksi en ihan usko että se Messias tämä Almasih. Se on huijari. Sehän oli jossakin psykiatrisessa pakkohoidossakin. Hänellä on se taikurisetä jolta hän on saanut nämä taidot tehdä näitä temppuja. Sitten on jotain tapahtunut päässä, ja hän on ollut siellä mielisairaalassa, ja hän on luonut itselleen tällaisen illuusion, että hän on itsevarma ja tosissaan uskoo siihen että hän on Messias.

Joni: Meillä on psykoottinen taikuri, joka huijaa ihmisiä että hän on Jeesus.

Eero: Se alieni-teoriakin on parempi kun toi teoria.

Joni: Niin ja sit se on kommunisti vielä.

Eero: Se on parempi teoria.

Joni: Mutta siis psykoottinen kommunisti, joka on taikuri, joka huijaa.

Eero: Ai tää olikin poliittinen trilleri.

Mirta: Aikamoinen titteli sarja. Itse asiassa toi mitä Kirsi sano, niin sitä puoltaisi vielä sekin mitä Raamatusta voidaan lukea. Jos kuvitellaan, että tämä sarja kuvaisi lopunaikoja, niin Raamatussakin varoitetaan siitä, että sitten kun lopunajat koittaa niin ihmiset tavallaan näkee Jeesuksen monessa paikkaa. Sanotaan että tuolla on Messias ja tuolla on messias. Raamattu varoittaa että älkää menkö siihen hämyyn. Ne on uskottavia mutta ne ei ole välttämättä se oikea.

Eero: Toi nyt vähä ajaa molempia puolia tästä. Tosi ärsyttävää.

Joni: Sua huijataan niin paljon.

Mirta: Toisaalta, mä ihailen tollasta vankkaa uskoa Eero tässä asiasta.

Eero: Musta tuntuu, että mä tuun pettymään kyllä! Mä oon jo valmistautunu siihen henkisesti.

Oscar Wallace

Eero: Siinä on se yks Fakta homma Oscar Wallacen kirjasta, eli miten se voi olla valheellinen edes. Ehkä Almasih ei kopioinu Oscar Wallacen vaan toisinpäin. Ehkä se menikin toisinpäin. Ehkä ne oli vaan puhunut yleisesti jossain luennolla, ja Almasih oli sanonut jotain tällaista.

Kirsi: Almasih opiskellessaan oli Bajam poika, joka kirjoitti sen esseen. Ja se OskarWallace kävi sen nappaamassa, että hän ei paljastuisi.

Joni: Tohon mä voin uskoa ja koska hän oli pitänyt luentoja, niin en yhtään ihmettelis, jos se olisi ottanut sieltä vain sen ja kopsannut.

Mirta: Se voi olla!

Kirsi: Mut oliko se niin että se Oscar Wallace tulee myös viimeisissä jaksoissa?

Eero: Sehän on tällä hetkellä siellä Venäjälle.

Joni: Jossain Kremlin suojeluksessa.

Kirsi: Mennäänkö ensi jaksossa Venäjälle?

Profeettoja

Mirta: Voi olla myös ihan vaan semmoinen katsojan illuusio, mutta se Rebekka on vaikuttanut sellaiselta, että se olisi enemmän perillä niistä jutuista kun monet muut. Jossain kohtaa se puhu niistä vanhemmistaan sen tornadon jälkeen. Se selitti Evalle ja esitteli sitä telttaa, missä sen isä oli. Eeva tuli siihen viereen ja kyseli siltä juttuja ja sano, että noi on ihan pihalla, noi mun aikuiset. Puhuko se laajemmin ihmisistä. Mutta sillä oli vähän sellainen asenne, että se voi olla tietysti jotain voittamattoman teinin mielenmaisemaa, mutta toisaalta voisi hyvin olla myös, että sillä ihan oikeasti olisi semmoinen ymmärryksen taso mitä muilla ei ole.

Eero: Ehkä Rebekka o jonkin sortin profeetta, kun hän näki tavallaan sen tornadon tuhon etukäteen, ennen kuin se tiesi kuka Almasih on.

Mirta: Oliko se nyt seiska jakso, kun ne oli siinä sillalla. Se oli nähnyt, että se yks nainen tuli sieltä Almasihin hotellihuoneesta ja seurasi sitä sinne sillalle. Rebecca puhu sille, että joskus ajattelen, että tämä kaikki tuhoutuu, mutta tuntuu, että ne on enemmän kuin ajatuksia, että ne olisi totta. Ja sitten se Almasih sano, että ne on totta.

Joni: Tuli mieleen kun se sinne sosiaaliseen mediaan tekee IG-tilille niitä kuvia, että oliko se vertaus semmoiseen raamatunkirjoittamiseen periaatteessa?

Mirta: Se voisi olla semmoinen evankelista. Miksei siis ihan oikeasti.

John presidentti

Kirsi: Tuli ennustamisesta mieleen, että se presidenttihän näki unta siitä tulvasta.

Mirta: Voisko siinä olla semmoinen, että jos tämä sarja vinkkaa siihen, että ne elää niitä lopun aikoja, siis ihmiskunnan lopun. Koska Raamatussahan puhutaan siitä, että lopun aikana vanhukset näkevät unia ja siellä on joku semmoinen litania, mitä merkkejä lopun ajasta on. Pitäisi pitää Raamattua tässä hollilla jossain.

Eero: Eiks Nooakin nähnyt silloin ennen tulvaa jotain enneunia tai näkyjä aiheesta tulva.

Kirsi: Onko kerrottu presidentin etunimeä?

Mirta: John! Se oli siinä unessa.

Eero: John-Johannes Kastaja.

Joni: Viimeiset vitsaukset!

Kirsi: Tuli vitsauksista mieleen: Siinä näkyy jotain kaloja, jotka oli siinä rannalla.

Joni: Varmaan siihen tulvaan, kun vesi on laskenut niin paljon, että oli niitä kaloja.

Kirsi: Johanneksen ilmestys = John presidentti. Nyt mä löysin sen! Mitä se teki sille sairaalle tytölle kun ne oli sen huoneessa?

Mirta: Sehän sanoi että ne vain istu siellä.

Eero: Sekin on vähän kryptistä. Mitä siellä niinkun tapahtui?

Kirsi: Mähän luotan siihen, että se ei oo oikee ihmeidentekijä, vaan että ne istu siinä, se ei ollu mikään taikatemppu. Se ei voinu tehdä mitään taikatemppua siinä. Taikatempulla ei voi parantaa syöpää. Mutta se ei sentään ampunu sitä!

Lopunajan merkit

Joni: Jeesus ei synny uudestaan lapseksi, kasva aikuiseksi ja sitten kerro tulleensa takaisin.

Eero: Se ainakin täsmäis.

Joni: Sillä vääriä Messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä niin, että he johtavat jos mahdollista valitutkin harhaan.

Eero: Se täsmää kanssa.

Kirsi: Se on väärä profeetta, väärä messias.

Eero: Kuten sanottu mä pysyn tässä junassa siihen asti kunnes toisin todistetaan. Kunnes sarja loppuu. Kunnes jompikumpi puoli on selvästi ylivoimaisempi. Tosi epäuskottavaa ajatella, että kauhean haipin jälkeen tämä sarja vaan lysähtää tolleen, koska toi nimikin: Ensimmäisestä jaksosta lähtien sitä on nostettu ja nostettua ja nostettu. Olisi tosi antikliimaattista, jos se vaan lässähtäisi.

Joni: Raamattu kuvaa millaista lopunaika on ja millaista Jeesuksen paluu on, sodista, nälänhädästä ja maanjäristyksistä.

Eero: Nämä näki nälkää silloin, siellä on se isis-sota kesken!

Joni: Lopunaikana ihmiset ovat vanhemmilleen tottelemattomia. Elikkä se tyttö sopii aika lailla tähän. Ja rakastavat vain rahaa.

Mirta: Toi he rakastaa rahaa on täysin totta tässä meidän omassa ajassa.

Kirsi: Vanhemmilleni tottelemattomia: tätä päivää, että mitäs muuta vielä?

Mirta: Mulla oli sellainen mielikuva, että siitä unien näkemisestä ja muusta on jossain kirjeessä eikä Ilmestyskirjassa, mutta katsotaan.

Joni: Löysin täältä listan, mitä kaikkia merkkejä on viimeisestä päivästä: laajamittaisia sotia, nälänhätää, suuria maanjäristyksiä (ei ole vielä ollut), tauteja ruttotauteja, lisääntyvää rikollisuutta. Esimerkiksi tässä jaksossa nyt rikottiin tosi paljon kaikkea. Ihmisihmiset tuhoavat maata, ihmisten asenteet rappeutuvat, kiittämättömyyttä, uskottomuutta, haluttomuutta mihinkään sopimukseen, vailla itsehillintää, perheitä hajoaa, lapset ovat vanhemmilleen tottelemattomia. useimpien rakkaus Jumalaan kylmenee. Mitä tarkoittaa uskonnon ulkokultaisuus?

Kirsi: Tekopyhyys. Vähän niinkuin Feelix: se on ulospäin herrasmies, mutta oikeasti vaan rahan ja vallan perässä.

Joni: Raamatun profetioita jotka koskevat muun muassa viimeisiä päiviä ymmärretään koko ajan paremmin, valtakunnan hyvää uutista saarnataan maailmanlaajuisesti.

Eero: Hetkinen mitä toi meinaa, valtakunnan hyvää uutista?

Mirta: Perusevankeliumi eli evankeliumi leviää kaikkialle.

Joni: Monet suhtautuvat välinpitämättömästi jopa pilkallisesti todisteisiin, jotka osoittavat lopun lähestyvän. Nämä ennustukset eivätkä vain muutamat, vaan useat niistä täyttyvät samanaikaisesti.

Mirta: Teiks sää noita tsek-rasteja muuten ton sarjan perusteella vai oikean elämän perusteella?

Eero: Sarjan! Koska ei nyt oikeassa elämässä ole hirveästi ollut mitään tällaista.

Kiris: Löysin tällaisen sivuston; 40 lopunajan merkkiä. Tämä liitetään just tähän aikaan, että mitkä 40 kohtaa on löydetty jotka mätsää.

Eero: Te ootte hölmöjä, jos ette usko hänen sanaansa tämän jälkeen.

Joni: Taikuri!

Kirsi: Täällä mainitaan myös Venäjä!

Eero: Kommunisti-Jeesus.

Mirta: Onkse se koiruohojuttu? Kun sitähän puhuttiin, että eiks koiruoho ole kuitenkin siellä ilmestyskirjassa se tähti joka tuhoaa kaikki? Ja sitten Tšernobylina tarkoittaa koiruohoa, niin sitten Tšernobylin räjähdys on ajateltu olevan se koiruohotähti, joka iskeytyi maahan ja tuhoaa kaiken.

Parempi nimi jaksolle

Eero: Mä oon erittäin pettyny, jos tän jakson titteli ei oo kommunistinen Jeesus. Koska sillä sais ainakin paljon katsojia.

Mirta: Kirsi von päättää mikä tämän jakson otsikko on.

Kirsi: Avioliitto ja Dieetit. Näitä lopunajan merkkejä. Täällä puhutaan ensimmäisessä Timoteuksen kirjeessä: henki sanoo selvästi että tulevina aikoina kieltävät menemästä naimisiin, nauttimassa ruokia mitä Jumala on tarkoittanut nautittavaksi. Avioliitto yritetään horjuttaa monella rintamalla ja monet elävät irtosuhteessa. Vegetarismi ja dieetit ovat myös erittäin suosittuja. Tänä päivänä kun ihminen pyrkii omalla uskonnollisuudellaan tekemään itsensä hyväksi.

Ennustuksia sarjan jatkoon

Joni: Pitäiskö meijän heittää kuuluisat ennustukset kahteen viimeiseen jaksoon. Vaikka miten tämä sarja loppuu?

Eero: Mun ennustus on se, että tässä on todella täyteläinen ja timanttinen kaksi viimeistä jaksoa jotka todistaa sen, että Almasih on Jeesus. Ja että te kaksi olette väärässä. Se on mun ennustukseni. Mä saan mun onnellisen lopun ja voin nukkua rauhassa yöni, tietäen että Almasih olikin messias.

Joni: Mull on semmoinen taas, nyt varautukaa maan järjestykseen. Seuraavat kaksi jaksoa: tosi paljon kaikkea tulee ja tapahtuu. Ja sitten viimeisessä jaksossa lyödään maailman kovin Cliffhangeri. Mistä Eero ei tule ikinä toipumaan. Sä joudut odottamaan kaksi vuotta.

Mirta: Ja silti pettyä.

Joni: Semmonen cliffhanger, että et vieläkään tiedä onko se huijari vai ei.

Kirsi: Mä toivon, että ei tule sitä Cliffhangeriä. Mutta toi on se huijari. Että ensi jaksossa tulee joku tosi radikaali, että ysijakso vähän räjähtää. Ja sitten kymppi jakso on se kun keräillään palasia.

Mirta: Mähän tiedän mihin tämä kausi päättyy, joten en sano siitä sen enempää, mutta sen kyllä sanon että koska oon tykännyt tästä sarjasta ihan hirveästi, niin olen tosi pettynyt tohon mitä Joni luki tuolta netistä. Että jos tulee toka tuotantokausi, niin sen tekeminen aloitetaan vasta ensi vuoden syksyllä.

Podcastille jatkoa

Mirta: Tuleeko mitään muuta mieleen mitä haluan vielä sanoo?

Joni: Me halutaan Spotifyhyn, tykätkää näistä!

Mirta: Tämä on nyt vaikeata, kun tätä mainostettiin jo viime viime jaksossa: kolme sataa tykkäystä, Mihin jaksoon ne 300 tykkäystä? Vai sovitaanko että kolme sataa tilaajaa kanavalle, onks se helpompi seurata.

Mirta: Kohta on tää Messiah-sarja paketissa. Niin jos tulee hyviä ehdotuksia siitä mitä seuraavaksi: Laita kommenttia jonnekin kanavalle!

Joni: Otetaan vastaan myös aihe, että tehdään keskusteluja jostain terävistä aiheista.

Eero: Meillä on iso ego ja ollaan itsevarmoja. Koko kansan rakastama ja todella vaatimaton.

Mirta: Laitetaan tää tuplajakso tästä pakettiin ja jatketaan sitten seuraavan kahden viimeisen jakson kanssa. Katotaanko me nekin putkeen?

Eero: Katotaan ehdottomasti. Voidaan tehdä silleen, että katotaan ysi, nauhotetaan, ja katotaan kymppi ja nauhotetaan. Siinä on kuitenkin niin paljon asiaa molemmissa jaksoissa. Ainakin viimeisessä jaksossa. Uskon että meillä kaikilla on paljon sanottavaa siinä kohtaan.

Kirsi: Huomaa sen, että jos katsoo kaks jaksoa putkeen, niin ne alkaa vähän puuroutua.

Mirta: Vaikein muistaa, että mitä tapahtui missäkin jaksossa. Mutta sitten jos on paljon väliä, niin sitten on vähän jotenkin vaikea seurata niitä samoja pieniä yksityiskohtia, joista saatetaan antaa vinkkejä jossain jaksoissa.

Eero: Mä tiedän miten mun kymppi jakso tulee meneen: A, joko mä hehkutan sitä kuinka raamattunero mä oon, kun tiedän mitä tossa tapahtuu tai b valitan kuin huono toi viimeinen jakso voi olla, kuinka surkeaa sarja tämä on.

Mirta: Sen lisäksi että ennustetaan, että mitä tapahtuu niin voi ennustaa mitä aikoo sanoo.

Eero: Kiitos kun katsoitte toisiksi viimeisen jakson aiheista messiah kausi 1, todennäköisesti myös viimeinen kausi. Me ei olla Spotifyssa, mutta me ollaan souncloudissa ja todennäköisesti sä kuuntelet tätä youtubesta.

Mirta: Ja muuten soundcloudissa joka kerta kun sinne postataan uusi jakso saadaan myös uusi seuraaja. Yleensä se on aina jostain ihan eri maasta kun Suomesta, mutta joko ihailtavasti ihmiset ymmärtää suomen kieltä tai sitten ne on säälitykkäyksiä.

Podcast jakso kuunneltavissa kokonaisuudessaan kalliokamarin youtubessa ja soundcloudissa.