#19 Kaltsun kahvit -podcast: Netflixin Messiah j 9 & 10 arvio

Kuva: Unsplash, Nicolas Lobos

00:00

Tervetuloa Kaltsun kahveille. Netflixin Messias-sarja on saatu päätökseen, ja jos et ole vielä katsonut jaksoja 9 ja 10, spoilereita on tulossa. Studiossa juttelemassa Joni, Eero ja Mirta.

01:00

Jaksot sekoittivat ennakkoajatukset totaalisesti, Eerokin menetti tähän astisen uskonsa Messiaaseen.

2:28

Joni käy läpi jaksojen 9 ja 10 pääpointit. Messias lähtee lentomatkalle, ja kone tippuu alas. Hän herättää onnettomuudessa kuolleen ihmisen kuolleista, ja samaan aikaan maailman media kuuluttaa Messiaan olevan mielenvikainen huijari.

4:25

Mirtalla pohtii miten sarjaa pitää katsoa tarkasti, kaikkia juonenkäänteitä ei alleviivata, vaan asiat menevät helposti myös ohi ellei katso tarkasti. Mirta lukee Raamatusta kun Pietari lainaa profeetta Joelin ennustusta lopun aikojen Hengen vuodatuksesta, ja miettii, oliko sarjassa viittaus kohtaan. 

9:44

Jonin teoria on, että messias ei ole taikuri vaan Antikristus. Mirta pohtii, miten sarja heittää kovasti epäilyksiä messiaanisuuden ylle, mutta katsoo sen olevan ainut vaihtoehto, että päähenkilö on oikea messias. Pohdiskellaan, kuka voisi olla Messias … vaiko sittenkin Antikristus? Toivottavasti sarja saa jatkokausia!

13:32

Jakso 9 oli hyvin seksuaalissävytteinen, mm. Eva ja Adam päätyvät sänkyyn. Seuraavalla kaudella Eva voisi saada lapsen, ennustavat keskustelijat. Koko sarjan alussa Messias tuntui jo tietävän, että Eva saa vielä kauan toivomansa lapsen.

15:30

Keskustelijat pohtivat ihmisten suhtautumista messiaaseen, joka toimii toisin kuin he odottavat; Alun uskolliset seuraajat joutuvat miettimään, onko messias huijari, toisaalta messiaan kohtaaminen saa vastustajat kysymään, voiko hän tosiaan olla messias. Pohtiessaan suhdettaan messiaaseen kunkin joutuu puntaroimaan myös omaa toimintaansa ja motiivejaan.

18:34

Sarjan loppu on raadin mielestä epätyydyttävä, koska jättää kaiken auki. Eero saa suuren vastuun koko sarjan loppuspiikin pitämisestä.