Miehen sissipakkaus

Perusluottamus, usko itseen ja toisiin ihmisiin, hyvyyteen ja selviytymiseen otetaan vaihtopöydälle.

Vaivaudutaan toisten kanssa erillisenä elämisessä, mutta mennään silti sekaan asiallisen huolettomalla mielellä: kyllä se siitä.

Lisätään karkeita tai puolikarkeita äänenpainoja harvoin ja harkitusti. Sekoitetaan hartaasti.  Nieleskellään suurimmat ja turhat sanat itse. Päälle puristetaan armollisesti omien säröjen tietämistä ja rajojen tuntemista, sekä virheiden tiedostamista ja itselle myöntämistä sekä hyvien puolien ehdotonta hyväksymistä.  Kaadetaan tämä nöyryys aineksiin, johon tulee seuraavaksi rohkeutta lähteä muuntumaan biologisesta isästä isäksi. Suodatetaan vuosia.

Kertaalleen kirkastettuun massaan lisätään happamatonta kypsyyttä ja maltillisuutta ahdistuksen kohtaamiseen ja erilaisuuden näkemiseen suhteessa naiseen. Ei anneta imeltyä. Äitiys ja isyys eri persoonissa ovat lapsen täysi oikeus.

Seuraavaksi vuoroon tulee lapsen ilosta virkistymistä ja kivunsietokykyä lasta menemään päästettäessä sekä rohkeutta suostua Jumalan työtoveriksi, vaikkei kovin uskonnollinen olisikaan (jotkut valmistajat käyttävät myös tuotenimeä “elämänmyönteisyys”). Kiitoksen antamista ja vastaanottamista kun siihen on aihetta.

Pitkämielisyyttä ja luottamusta vaikeuksien keskellä kun elämän ainekset sekoittuvat.

Tässä se sitten olisi, jumalallinen resepti. Se perustuu saamiseen, jonka seuraus on antaminen ja toisille omastaan jakaminen ja toimiminen yhteiseksi hyväksi.

Kypsyy vain elämällä. Huom! prosessi hidastuu viinalla laimennettaessa. Lopuksi vähättely ja epäröinti siivotaan nurkkaan.

Ainesten painoarvo ja määrä voi vaihdella ajan oloon suurestikin kokonaisuuden siitä silti kärsimättä.

Virsi 974:4

Isästäni tykkään. Tänään muistan sen.
Rakas hän on meille, ainutlaatuinen.
Rakas hän on meille, ainutlaatuinen.

Laul. l. 8:6–7

Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela.
Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki.
Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei vie sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan.

Rajalla kulkija